Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2017
Dec 27, 2017

ÅRETS SISTA AVSNITT ÄR HÄR! Är ni som oss som kan tycka att det är, precis som med alla avslut lite sorgligt med nytt år? Denna veckan är det Ida som styr skutan och hon bestämde sig för att lyssna igenom avsnittet som vi släppte i början på det här året. Vilka nyårslöften avlade vi? Vad har gått bra och vad har gått mindre bra? Dessutom så fina hälsningar ifrån vänner och några av er lyssnare. Stort tack alla som på ett sätt är delaktiga i detta avsnittet. <3 

 

Dec 20, 2017

Årets julavsnitt är här. Från Sofie till Ida.
Vi har inte pratat allt för mycket om julen tidigare i podden, och all fokus kanske inte ligger på julen idag heller MEN precis som vi berättade förra veckan så bestämde vi oss för att ge varandra ett varsitt avsnitt. Så idag är det Sofie som styr skutan. Det blir personlighetstest, EN LISTA ENLIGT TRADITIONEN och som vanligt både mycket skratt och gråt, precis i vanlig Ångestpodden-anda.

Tack till våra sponsorer: nelly.com & lyko.se för att NI vill ställa er bakom vårt budskap. Tillsammans gör vi skillnad.

&, GOD JUL på er allihopa! <3 

 

Dec 13, 2017

Collab-dags! Ångestpodden möter Therese & Zäta. För snart 100 (!!!) avsnitt sedan så gästade fantastiska Therese Lindgren oss. Då, för snart 2 år sedan var hon väldigt ängslig med mycket ångest. I det avsnittet, (61) pratade vi om hennes relation till psykisk ohälsa som då var väldigt stark med panikångest, social ångest och om hur hon dom senaste åren nästan totalt isolerat sig i sin lägenhet pga detta. Idag gästas vi av Therese igen och Zäta. Dom har känt varandra i 10 år precis som vi och vi var så nyfikna på att höra hur deras vänskapsrelation påverkats av den psykiska ohälsan. Hur stöttar man på rätt sätt? Hur mycket ansvar har man som vän? När slutar man vara bara vän och agerar istället psykolog? Otroligt svåra frågor egentligen som ingen av oss kanske har några direkta svar på men så fint och viktigt samtal.

På tisdag kommer andra delen av collaben släppas i Therese & Zätas podd. Då pratar vi såklart om mer ångest och besvarar endel frågor som Therese och Zäta samlat in ifrån sina lyssnare.

TACK underbara Therese & Zäta för att ni ville dela med er av er vänskap.

Tack till våra sponsor nelly.com för att ni vill ställa er bakom frågan om psykisk ohälsa.

Tack också till veckans sponsor mykindbox.se! Sveriges snällaste prenumerationstjänst för mensskydd. <3

Dec 6, 2017

Nu är det såhär att inte nog med att vi firar 150 avsnitt av Ångestpodden vi firar det med fortsättning av "vi måste prata med anhöriga". Gästen är den fantastiske Christian Dahlström som är aktuell med boken "Kalla mig galen" där han berättar historien om sin psykiskt sjuka mamma. Vi får ta del av den i podden. Christians mamma led av schizofreni vilket gjorde henne oförmögen att ta hand om sina barn eftersom hon knappt kunde ta hand om sig själv. Christian hamnar i fosterhem när han är 10 månader men hela livet påverkas så klart ändå. Om att känna sig som förälder till sin förälder, om en kidnappning, om oförståelse, skam och mycket mer. Ett så fint viktigt och ärligt avsnitt för alla att ta del av.

 

Tack https://nelly.com/ för att ni sponsrar Ångestpodden. 

 

Här hittar ni Christians bok: https://www.bokus.com/bok/9789170379727/kalla-mig-galen-berattelser-fran-psyksverige/

1