Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: August, 2017
Aug 30, 2017

I veckans avsnitt gästas vi av PR-geniet och bokdebutanten Daniel Redgert. Han har nyligen släppt sin bok ”Vem fan är han?” som handlar om en resa som inte är den andra lik. Vi fokuserar bla. på att vara en person som alltid siktar högre än vart man hela tiden befinner sig och om att jobba så hårt för sina drömmar samtidigt som man har mycket ångest, som man inte ens märker av förens man uppnått några av dom målen som man satt upp för sig själv. Vi pratar också om att inte våga vara 100 % sig själv och en typ av självförakt som man känner just pga detta. Sen kunde vi såklart inte låta bli att prata lite Gunilla-humor och om att vara hård utåt sett och ibland uppfattas som väldigt elak för att man egentligen bara vill skydda sig själv och sin egna ångest.

Aug 23, 2017

FRÅGEPODD! Här kommer svaren på några av dom frågorna ni skickat till oss. TACK alla ni som skrev så intressanta, roliga, smarta och fina frågor. <3 

Aug 16, 2017
Det här avsnittet är lite som en present. Vi har äran att gästas av Sara Songbird, youtubestjärnan som verkligen är definitionen av underbar. Vi pratar om att vara ”bodypositive” allt ifrån vad det är till hur skönt det är att vara just det. Vi pratar om att be om ursäkt till sitt 11-åriga jag. Om ordet TJOCK och det egentligen betyder. Varför lär vi oss att det är något negativt och dåligt när det egentligen bara är ett beskrivande ord? Om att älska sin kropp hur den ser ut. Att ha rätt till att älska sig själv och sin kropp. Man önskar att det var så självklart ändå är det inte det. Men det här avsnittet och Sara gör det i alla fall lättare.
Aug 9, 2017

Då var det dags för ännu en poddcollab. Denna gången görs den tillsammans med Under 30 som drivs av Mohamed och Sabina. Första delen släpptes redan igår, i deras podd och här kommer alltså del 2. 
Vi försöker ta fasta på poddnamnet "Under 30" och pratar om vår generation, om ångest och lägger mycket fokus på arbete. Moral, lön, vad man värderar. Ja, vi ställer frågor som vi själva inte har en aning om vad vi tycker och tänker om, så det blir en enda stor diskussion av alltihop. KUL!
Stort tack till vår sponsor lyko.se!

Aug 2, 2017

Dagens avsnitt handlar om ett väldigt önskat ämne, nämligen PTSD. Vi gästas av fina, fina Hanna som för några år sedan var med om en våldtäkt som ledde till posttraumatiskt stressyndrom. Vi pratar om att bli frånkopplad ifrån den riktiga världen och blir indragen i den "alternativa världen". Om att vara rädd för att mardrömmen är verkligheten och att verkligheten bara är en dröm. Om att leva i en traumatisk händelse mycket mycket längre än när det faktiskt utspelar sig. 
Våldtäkt är en av dom vanligaste anledningarna till varför man får PTSD, men det är också vanligt efter krig, rån eller en jobbig förlossning. Avsnittet handlar som sagt om Hanna och hennes känslor efter våldtäkten men vi hoppas att ni som har/har haft PTSD kan relatera och att alla ni andra lär er mer om ämnet. Tack Hanna för att du ville gästa!!

1