Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: May, 2017
May 31, 2017

Dags för ännu en serie på Ångestpoddens resa. Den här gången har vi valt att lyfta en stor grupp människor som också drabbas av psykisk ohälsa men indirket nämligen DE ANHÖRIGA. Det finns så många som står vid sidan om, som lyssnar, som försöker hjälpa. Så många som ligger vakna på nätterna för att oron över den drabbade vägrar lämna kroppen. Så många tankar som "ÄR jag ett bra stöd?" eller "sa jag rätt sak nu?". För vem hjälper dom som hjälper? 
I första delen av serien träffar vi Viktoria som är syskon till Sanna. Sanna har lidit av psykisk ohälsa sen Viktoria var 9 år. Lillasystern Viktoria som undrat, som varit orolig och som kanske inte alltid blivit sedd. Ett ärligt avsnitt som lämnar avtryck. 

May 23, 2017

Sommaren står för dörren och med sommaren kommer också en väldans massa ångest. Kroppshetsen gör sig ordenligt påmind. Varför började jag inte träna i januari ELLER varför kan jag inte tycka min kropp är fin precis som den är? 
Varför strävar vi mot ett ideal som vi ändå hatar och varför känns det så viktigt att vara med på ALLT när kalendern visar juni, juli & augusti? 
Sofie sammanfattar sommarens viktigaste i form av en lista och Ida gråter för att förra sommaren var allt annat än bra. Nu GÖR vi den här sommaren, på vårt alldeles egna sätt. 

Tack också till veckans sponsor Dreams som gör sparande roligt! http://click.getdreams.com/RJlm/ZWNW8QPJ3C

May 17, 2017

Vad vore väl en bal på slottet? Eller en hel dag utan självkritik? Visste ni att negativa, kritiska tankar om oss själva, sätter sig så väldigt mycket hårdare än dom fina tankarna som man (inte allt för ofta) tänker om sig själv. Men varför ÄR vi självkritiska? Hur kommer det sig? Är det jantelagens fel? Är det brist på självkänsla? Självrespekt? Vi fattar ingenting. Men vi försöker. 
I det här avsnittet pratar vi om destruktiva betéenden som i att vara kvar i den där kärleks eller vänskapsrelationen som verkligen stjälper mer än hjälper. Eller som när man står där framför spegeln i provrummet i bikinin och ställer sig frågan: varför i helvete började du inte hårdträna i januari? Vi är väldigt ärliga och öppna med hur vi behandlar och trycker ner oss själva MEN som med allt annat så känns det alltid lite lättare när vi har pratat om det som känns jobbigt. 
Tack till Nextory och Lyko.se, sponsorer till dagens avsnitt. 

May 10, 2017

I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än Tova Helgesson. Tova är 18 år och en av de klokaste personerna vi träffat. I det här avsnittet pratar vi om hennes depression, sömnsvårigheter, mobbing, av hoppa av skolan, bli stor på youtube, om hennes pappa som tog livet av sig och social fobi. Det hinns med en hel del alltså. Tova var bara 10 år när hennes pappa tog sitt liv och självklart har det här påverkat henne mycket. Att dessutom känns sig väldigt ensam i skolan och varken känna att man hänger med på lektionerna eller har några att vara med i grupparbetet gjorde att Tova tillslut blev sjukskriven. 
Idag är hon en av Sveriges största youtubers. Hon är just nu aktuell med sin säsong 2 av "Tova testar vuxenlivet" på SVT-play och vi är så glada som fått träffa Tova och prata med henne om allt det här. Och Tova, look at you now! 

Dagens avsnitt är sponsrat av appen Dreams. Appen som gör sparande enkelt, och roligt! 
http://click.getdreams.com/RJlm/ZWNW8QPJ3C

May 3, 2017

Då var det dags för PODDCOLLAB igen! Denna gången med härliga Eva Ekedahl som driver Karriärpodden. I tisdags släpptes ett nytt avsnitt av Karriärpodden där vi alltså gästade och pratade om oss, vår idé, vår drivkraft och vi kom fram till många saker om oss själva som vi faktiskt aldrig pratat med varandra om tidigare. 

Nu är det då dags för del 2 av denna collab där Eva såklart även gästar oss. Vi pratar om feminism, om att armbåga sig fram i en mansdominerad bransch, om att vara en såkallad prestationsprinsessa och mycket mycket mera. 
Vi tycker det är väldigt intressant och viktigt att prata om "kvinnligt" entreprenörskap och om att som tjej våga ta plats. Det borde vara en självklarthet men det ÄR inte det! 

1