Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: June, 2016
Jun 29, 2016
itunes pic
I dagens avsnitt gästas vi av en av våra största idoler sedan Ångestpoddens start i januari 2015 nämligen ingen mindre än Simon Kyaga. Simon är svensk överläkare i psykiatri och var en av forskarna bakom ett team som fick fram en forskiningsstudie som påvisade att galenskap och kreativitet faktiskt har ett samband! Kommer ni ihåg att vi har pratat om det där tidigare? Att det bara är dom mest kreativa människorna som lider av exempelvis panikångest? Riktigt så kanske det inte är men Simon och hans forskarkollegor kom i vilket fall fram till något riktigt revolutionerade och detta och mycket annat berättar han om i dagens avsnitt av Ångestpodden!
Jun 22, 2016
itunes pic
Nu är avsnittet ÄNTLIGEN här där vi pratar om Högkänslighet (HSP) eller som dagens gäst väljer att kalla det "Starkskörhet" Vi har med oss Maggan Hägglund som tillsammans med Doris Dahlin skrivit boken "Drunkna inte i dina känslor" där dom tillsammans beskriver livet som starkskör! Detta är ett av våra absolut mest önskade ämnen och vilket fantastiskt lärorikt och spännande avsnitt det blev! Vad betyder högkänslighet? Hur vet man att man är starkskör? Kan man vara bara lite starkskör? Och hur lär man sig leva med sin starkskörhet? Vi ställer frågorna och Maggan ger svaren!
Jun 15, 2016
itunes pic
Nicole Falciani är bloggare och modell och har redan hunnit göra både podcast och ett eget tvprogram trots att hon precis tog studenten. Kollar vi på hennes instagram är det lätt att tro att allt är perfekt men sanningen är att Nicole nyligen drabbades av en depression som förmodligen utvecklats genom långvarig stress. Vi pratar depression och perfektion. Om att det kanske inte är så konstigt att det kan blir "fel" i hjärnan som består av tusentals celler när vi kan få nageltrång i en nagel som består av 1 cell. För visst kan det finnas så mycket mera bakom det där perfekta instagram flödet?
Jun 8, 2016
itunes pic
I dagens avsnitt pratar vi sommar. Sommarlov, semester och bikinitrender. Sanningen är att även ifall sommaren upplevs vara den tiden på året då "alla" mår bra så är det för många en tid av ständig prestationsångest och stress och inte minst ett jämförande med alla andra under den där dagen på stranden som man så länge sett fram emot efter en lång och kall höst och vinter Och bikinitrender? Varför finns det? Och varför är det så svårt att vara nöjd över sin kropp och SLUTA skämmas över det där lilla vecket på magen som syns när du sitter ner? Och sommarjobbet? Vad ska man göra om man verkligen inte trivs? Nej visst har vi kanske inga lysande svar på dom här frågorna men vi tror att vi kom en liten bit på vägen i dagens avsnitt.
Jun 1, 2016
itunes pic
Denna veckans avsnitt handlar om det där med att faktiskt våga söka hjälp. Varför är det så svårt? Vi drar lite paralleller till när vi var nya på jobbet och inte vågade fråga om saker som egentligen var en självklarhet att vi inte visste eller kunde och det är ju lite samma sak som att tro att man kan reda ut sin psykiska ohälsa på egen hand också utan någon som helst vägledning. Det går bara inte! Och det FINNS hjälp att få man får bara inte vara för rädd för att leta upp den och viktigast av allt så får man ALDRIG skämmas!
1