Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: May, 2016
May 25, 2016
itunes pic
Denna veckan pratar vi om det väldigt svåra men ack så vanliga ämnet matmissbruk eller som vi lär oss att det också kan heta, sockerberoende. Sockerberoende är så vanligt och tyvärr ett ämne som det finns väldigt lite fakta och studier kring och det kan nog också upplevas på väldigt många olika sätt. I det här avsnittet har vi i alla fall med oss Victoria som själv är sockerberoende och hon berättar om SINA erfarenheter utav detta. Vi vill bara vara noga med att säga att det här är Victorias upplevelser kring sockerberoende och vi tror att just matmissbruk kan upplevas på väldigt många olika sätt. Ni är i vilket fall som helst många som önskat detta ämne och vi hoppas att ni tycker det är lika lärorikt som vi!
May 18, 2016
itunes pic
Denna veckan gästas vi av Emma Igelström, känd em‐ och vm‐medaljör som under flera år av sin karriär led av ätstörningar och dålig självkänsla. Att redan som 14 åring ta sitt första riktigt stora guld och komma ifrån en liten stad där alla vet vilka alla är kan verkligen ha sina för‐ och nackdelar. "Du tror väl inte du är mer än alla andra nu Emma?" Att satsa och vilja mycket är väldigt bra men när man har bestämt sig för att bli bäst i världen på simning och tränaren säger "du är lite för tjock för att bli bäst i världen" så finns det inga genvägar för en person med allt‐ eller inget‐tänk. Trots tuffa perioder så har Emma idag en helt otrolig inställning till livet och väldigt bra tips på hur man kan kontrollera sitt allt‐ eller inget‐tänk. Lyssna och lär!
May 11, 2016
itunes pic
JA! Alla kan faktiskt må skit och det är också precis vad veckan avsnitt handlar om. Och vi släpper här med vår alldeles egna webbshop ÅNGESTSHOPPEN! Kan ni förstå så roligt? Och vi har så höga förväntningar på hur vi nu tillsammans kan skapa mera öppenhet kring psykisk ohälsa. I dagens avsnitt pratar vi om vad "att må skit" betyder för oss och om hur det inte finns någon skala på vem som mår sämst för det gör det INTE! Gå in på angestshoppen.se och låt dig inspireras av våra härliga posters som nu blir vårt nästa steg i att på vårt sätt bryta tabut kring psykisk ohälsa. VISST ÄR NI MED OSS?!?
May 4, 2016
itunes pic
Den här veckan gästas vi av superhärliga Jens Norell. Vi pratar om att vara transexuell, att känna att man lever sitt liv i fel kropp och om att drömma som en kvinna men vakna upp som en man. Det är ju så himla svårt det här med att hålla isär alla begrepp och vad är egentligen skillnaden på kön och själ? Vem bestämmer vad som är unisex? Varför känns det så svårt att säga han till en Sofie och hon till en Peter? Varför pratar vi inte mer om det här redan i skolan? Ja det är så mycket frågor som borde redas ut egentligen och vi gör ett litet försök till att påbörja det i alla fall. Sen skrattar vi också, för det behöver man göra det med.
1