Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2016
Apr 27, 2016
itunes pic
I veckans avsnitt pratar vi om att vara medberoende. Vi har med oss Johanna som under hela sin uppväxt levde med en pappa som missbrukade alkohol. Men vad betyder det egentligen att vara medberoende? När förstår man att man är det? Vad kan man försöka göra för att undvika att hamna i en medberoende-position? Johanna berättar bla. om när hon förstod att hennes pappa inte riktigt var som andras pappor. Om skam och oro. Om att inte våga ta hem en kompis efter skolan pga att hon inte kunde veta ifall hennes pappa skulle vara hemma och hur han i så fall skulle må. Man kan i väldigt många fall vara medberoende, inte bara när det kommer till tex alkohol och droger. Glöm aldrig bort att det är okej att känna sig både arg och ledsen som anhörig och glöm aldrig bort rätten till DIN hjälp!
Apr 20, 2016
itunes pic
Denna veckan släpper vi del 2 av vårt samtal med Cecilia Svensson, om alkoholism. Den här delen är om möjligt ännu starkare än del 1, och det blir både tårar och skratt i det här avsnittet. Cecilia berättar bla. om händelsen som gjorde att hon tog sig ur hennes alkoholmissbruk, om vad man kan göra som medberoende och om att aldrig mer vilja dricka.
Apr 13, 2016
itunes pic
Den här veckan tar vi upp ett ämne som många av er har önskat, nämligen alkoholism. Vi gästas av Cecilia Svensson som både skrivit böcker och föreläser om sitt tidigare alkohol-missbruk. Men vad är egentligen alkoholism? Hur vet man att man är en alkoholist? Är det ens en sjukdom? Hur får man hjälp och när bör man söka hjälp? Detta är del 1 av 2, av Cecilias starka berättelse som hon delar med sig av till oss, i Ångestpodden.
Apr 6, 2016
itunes pic
I den här veckan pratar vi om komplex och skönhetsideal. För visst känns det nästan som om alla människor går runt och har komplex för någonting, någon gång under sitt liv? Helt i onödan dessutom? Men varifrån kommer komplex? Vad grundar dom sig i? Hur uppstår dom? Hur blir man av med komplex? Och skönhetsidealet då? Hur lär man sig att inte påverkas för mycket av alla intryck som vi göds med varje dag? Och vem är det egentligen man försöker leva upp till när man tänker att man måste förändra massa saker på sig själv för att finna riktig lycka? Mycket frågor men också mycket svar i 64'de avsnittet av Ångestpodden. Tack Lyko.se!
1