Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2016
Mar 30, 2016
itunes pic
Denna veckan gästas vi av, inte riktigt hela, men halva "De Vet Du". Johan Gunterberg och Christopher Martland gästar dagens avsnitt vilket är Ångestpoddens minst ångestfyllda avsnitt hittills, men ack så viktigt kände vi. Vi pratar om killars tonår, om tjejer och målbrott, om vad som är pin och inte pin och om att ha RÖST. Det vill ni med andra ord inte missa.
Mar 23, 2016
itunes pic
I dagens avsnitt har vi med oss förbundsordförande för Sveriges största ungdomsförbund, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund och Moderata ungdomsförbundet. Är det inte märkligt att det debatterats så lite om psykisk ohälsa tidigare? Det tyckte i alla fall vi, så dagens avsnitt är alltså en debatt mellan MUF och SSU och vi får svar på vad de båda partierna vill göra för förändringar både i skolan, i arbetslivet och i sjukvården för att förbättra den psykiska hälsan hos unga. För er som är riktigt intresserade så finns en längre version av debatten på vår youtube-kanal!
Mar 16, 2016
itunes pic
Denna veckan gästas vi av ingen mindre än Therese Lindgren. Therese har idag över 300 000 prenumeranter på sin youtube-kanal där hon är så otroligt ärlig och öppen med hur hon mår, vilket vi tycker är så himla bra. Therese fick sin första panikångestattack redan som 17-åring men ångesten är med där än idag som en "Ovän" lite titt som tätt. Ångesten, som också har lett till klaustrofobi är idag en del av Therese liv, men trots detta har hon en av Sveriges absolut mest besöka youtube-kanaler där hon levererar jättebra men framförallt roliga videos. Så härligt, modigt och inspirerande!
Mar 9, 2016
itunes pic
I den här veckans avsnitt tar vi tempen på samtidens hälsohets och "fitness"-kultur. Vi pratar fitspo och thinspiration, om vitt bröd och ett glas oboy, om #strongisthenewskinny och #aldrigvila. Absolut inte ett avsnitt som ifrågasätter träning och hälsa men absolut ett avsnitt som ifrågasätter broccoli, kyckling och proteinpulver.
Mar 2, 2016
itunes pic
Denna veckan gästas vi av härliga Lizette som väldigt tidigt märke att hon led av ovanligt mycket ångest. Generaliserat ångestsyndrom, eller GAD som det brukar förkortas (Generalized Anxiety Disorder), är en ångestsjukdom som gör att ångesten riktigt aldrig lämnar kroppen. Den är ständigt där och gör sig påmind. För Lizette var det en speciell händelse som gjorde att hennes GAD uppdagades, vilket hon berättar om för oss i dagens avsnitt. Men hur är det att leva med GAD, vad är det för något? Och kan det gå över? Lyssna på dagens avsnitt. Vi lärde oss så mycket av Lizette och vi utlovar ett inspirerande avsnitt.
1