Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: February, 2016
Feb 24, 2016
itunes pic
I dagens avsnitt pratar vi om att gråta. Gråt som i nedstämdhet, gråt som i saknad, gråt som i rädsla och också gråt som i lycka. Visste ni att människan är den enda levande varelsen som faktiskt gråter? Jo, det är sant. Ändå är vi alla så himla olika med det där med att våga gråta. Vissa gråter ofta, och gärna, andra gråter helst aldrig. Men vad är det som gör att en del människor har så himla lätt för att gråta medans andra aldrig skulle vilja gråta inför någon annan? Allt detta och mycket mer, i dagens avsnitt av Ångestpodden.
Feb 17, 2016
itunes pic
I veckans avsnitt av Ångestpodden, och sista delen av vår poddserie "Vi måste prata om sex", pratar vi om sexmissbruk, eller sex som självskadebeteende. Kommer ni ihåg "Johanna", som gästade oss i del 1 av vår serie om sex? Annars rekommenderar vi att ni lyssnar på det avsnittet först. Efter att ha blivit utsatt av sexuella övergrepp av sin egna pappa, redan vid 4 års ålder, var det väldigt svårt för "Johanna" att känna sig älskad, att få en normal uppfattning om sex och att tillåta sig själv att säga nej till saker som inte känns okej. Detta ledde till att "Johanna" utvecklade ett sexmissbruk, eller sex som självskadebeteende. För det är egentligen precis det, det handlar om. Att skada sig själv, för att man tycker att man inte är värd bättre.
Feb 10, 2016
itunes pic
Nu kommer vår andra del i vår poddserie "Vi måste prata om sex" och i dagens avsnitt har vi med oss Johanna från företaget LAJKS, som pratar om sexuella övergrepp på internet med oss. Otroligt intressant då det är SÅ vanligt och också väldigt svårt att hindra eftersom barn idag har tillgång till internet både genom datorer men framförallt sina mobiltelefoner dygnet runt. Då är det viktigt att upplysa om problemen och göra både barn och vuxna medvetna om vad som händer där ute. Det känns som att man alltid vetat att sexuella övergrepp förekommer på internet, ändå väljer man att skjuta det ifrån sig och hellre tänka "det skulle aldrig hända mig", men det kan hända VEM som helst, NÄR som helst.
Feb 3, 2016
itunes pic
Vi släpper vår första podd-serie "Vi måste prata om sex" där vi i tre veckor framöver kommer lyfta olika ämnen kring sex. I dagens avsnitt, del 1, pratar vi om sexuella övergrepp. År 2013 polisanmäldes över 2500 våldtäkter emot barn från 0-17 år. Vår gäst, som vi har valt att kalla Johanna, berättar om egna erfarenheter av sexuella övergrepp, vilka på henne utfördes av hennes egna pappa. Första gången var hon 4 år. Det är så skamfyllt att prata om alla typer av sexualbrott då offret ofta känner skuld och tvivel på sig själva. Var det mitt fel? Är jag inte värd mer? Kan en göra vad en vill med mig? Det är aldrig offrets fel och det är heller aldrig fel att prata om vad man blivit utsatt för. Våga berätta!
1