Info

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Ångestpodden
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2015
Sep 30, 2015
itunes pic
I veckans avsnitt gästas vi av Christian Dahlström. Christian har skrivit Sveriges mest köpta bok om panikångest och depression och boken är dels baserad på egna erfarenheter. Vi pratar om vård, olika terapiformer, om att komma ut i arbetslivet, om att vara ärlig och öppen med sin psykiska hälsa och så lite politik. Christian sägs vara "Sveriges mest pålästa psykpatient" och vi är fullt benägna att hålla med.
Sep 23, 2015
itunes pic
Ni vet känslan av saknad. Saknaden till någon du älskar, saknaden till någon du flyttar ifrån, saknaden till dig själv och till någon du en gång var. Saknaden till platser du befunnit dig på och saknaden till situationer som du skulle göra allt för att få uppleva igen. Saknaden är veckans ämne och vi pratar högt och brett, lättsamt men också starkt om hur vi har upplevt saknad och vi tror och hoppas att någon har känt samma sak.
Sep 16, 2015
itunes pic
Efter många önskningar ifrån er lyssnare ska vi äntligen prata bipolär sjukdom med Rebecca Anserud. Rebecca har skrivit boken "Ett bipolärt hjärta" och i Ångestpodden berättar hon ärligt och i klarspråk om vad det är för sjukdom, hur det gick till när hon fick veta att hon har bipolär sjukdom och hur man lär sig att leva med sjukdomen. Detta är vårt hittills starkaste avsnitt och vi är så glada över att Rebecca ville gästa och berätta och LÄRA oss och er.
Sep 9, 2015
itunes pic
Ni vet att vi har tjatat sedan några veckor tillbaka, men nu är den här. HÖSTEN. Regn, rusk, brustna hjärtan, höga prestationer och stress. Kanske är du ny i skolan? Kanske har du precis börjat på ett nytt jobb? Kanske sätter du väldigt höga krav på dig själv och kanske känner du dig som ensammast i världen för att många i din omgivning är lyckligt kära medans du själv bara ser på. Studier visar att mörkret gör oss mer nedstämda på höst och vinter-halvåret och det är precis det här som vi pratar om i veckans avsnitt av Ångestpodden. Glöm inte bort, HÖSTEN ÄR DIN!
Sep 2, 2015
itunes pic
Att vara anhörig till någon som lider av någon form av psykisk ohälsa är också svårt. Det är så lätt att glömma bort att man själv får känna både lycka och sorg när någon i ens närhet inte mår bra. Att vara anhörig till någon som mår dåligt kan i många fall vara väldigt frustrerande då det känns som att man vill ta sin vän, partner, barn eller förälder under sina vingar, men inte vet hur man ska gå till väga.
1